Bağımsız denetim açısından Türkiye finansal raporlama standartları ile büyük ve orta boy işletmeler için finansal raporlama standardının karşılaştırılması ve bir araştırma - Akça, Ahmet (My University, 2019)
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) tarafından yayımlanıp, 1 Ocak 2018 tarihinden sonra uygulamasına başlanılacak olan Büyük ve Orta Boy İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS)’nın bağımsız denetim açısından Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS) ile karşılaştırılıp farklılıklarının belirlenmesi bu çalışmanın amacını oluşturmaktadır. Karşılaştırma için BOBİ FRS bölümleri temel alınmış olup, TFRS ile kısmen yada tamamen farklı olan noktalarına değinilmiştir. Çalışmada, BOBİ FRS’nin tam set TMS/ TFRS’ye göre bağımsız denetimde kolaylık sağlayıp sağlamayacağına yönelik anket çalışması yer almaktadır. Bu amaçla KGK’nın internet sitesinde yer alan İstanbul ilindeki bağımsız denetim kuruluşlarına 28 soru yöneltilmiştir. Veriler tanımlayıcı istatistiksel yöntemlerden frekans analizi kullanılarak değerlendirilmiştir. Araştırmanın sonucunda BOBİ FRS uygulamasının tam set TMS/ TFRS’ye göre bağımsız denetimde kolaylık sağlayacağı sonucuna ulaşılmıştır.

A COMPARISON OF FINANCIAL REPORTING STANDARD FOR LARGE AND MEDIUM-SIZED ENTERPRISES WITH TURKISH FINANCIAL REPORTING STANDARDS IN TERMS OF THE INDEPENDENT AUDIT AND A RESEARCH
Keywords: Accounting; Bağımsız Denetim; BOBİ FRS; Financial statements; Finansal tablolar; Muhasebe; Standards; Standartlar; TFRS; TFRS Independent Audit; TMS; Turkey; Türkiye