Baskı grupları ve demokrasi - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Baskı gruplarının demokrasi üzerindeki etkilerini konu alan bu çalışmada, baskı grupları kavramı, benzer kavramlar ile birlikte açıklanmış ve çeşitli yönleriyle ele alınmıştır. Ülkemizin baskı gruplarına bakış açısı ile baskı gruplarının ortaya çıkışı ve gelişimi değerlendirilirken diğer ülkelerdeki uygulamalara da ilgili olan bölümlerde yer verilmiştir. Bu değerlendirmelerde, Anayasa ve yasal düzenlemelerdeki değişiklikler ve İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi içtihatları göz önünde bulundurulmuştur.

In this study which adresses effects of pressure groups on democracy, the term pressure groups is explained with similar terms and handled with its different aspects. While our country s pressure groups and their emergence and development are evaluated, practices in other countries are also given a place. In these considerations, amendments made to constitution and legal arrengements and European Human Rights Court s jurisprudences are taken into consideration.
Pressure groups and democracy of Attorneyship Act
Keywords: Hukuk