6102 Sayılı Türk ticaret kanunu uyarınca sigorta ettirenin prim ödeme borcu - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Sigorta sözleşmesi karşılıklı taahhütleri havi bir sözleşme olduğundan, sigorta ettirenin prim Ödeme boreıı, sigortacının üstlenmiş bulunduğu sigorta himayesi sağlama borcunun karşılığıdır. 6102 sayılı Türk Ticaret Kamııuı 'nun TTK.nı.1401 hükmü, s i go rta söz l eş a ı es ini tanımlarken sigortacının sigorta himayesi sunma edimini "bir prim karşılığında " üstlenmiş olacağını Öngörmekledir, 6102 sayılı kanun ile prim Ödeme borcunun kapsamına ilişkin olarak önemli değişiklikler yapılmış ve yeni düzenlemeler getirilmiştir. Sigorta ettirenin prim ödeme borcu 6102 saydı TTK'nın 1430 ila 1434 hükümleri arasında primin ödenme zamanı, ödenme yeri, indirilmesi ve ödenmemesinin sonuçlarını kapsar şekilde düzenlenmektedir. Çalışmada sigorta sözleşmelerinde prime bağlı ~özellikle temerrüt açısından- sıklıkla yaşanan sorunların giderilmesinde çok yararlı olacağına inandan bu olumlu ve yeni düzenlemeler değerlendirilmektedir.

Thus the insurance contract is a synallagmatic contract, the premium payment obligation of the policy owner is a response to the obligation of providing insurance protection of the insurer. Issue no: 1401 of TCC no:6102 requires "an exchange of premium" for the obligation of providing insurance protection of the insurer while defining the insurance contract. Important changes have been made and new provisions have been brought related to the scope of the premium payment obligation within TCC no: 6102. The obligation of paying premium by the policy owner has been arranged between the. issues 1430 - 1434 covering the time of the payment, the location of the payment, deduction of the premium and the results of the default. Within this article, the latest positive provisions which are believed to be very effective and useful while overcoming the frequently experienced problems related to the premium -especially default- are being relieved.