Girişim Stratejisi Olarak Dijital İletişim - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Günümüz Enformasyon ve İletişim Teknolojileri (EİT) hem kar amaçlı veya kar amacı olmayan kurumlar, organizasyonlar veya şirketler açısından hem de bireyler ve toplumlar açısından gün geçtikçe önem kazanmaktadır. İletişim disiplini açısından yeni medya teknolojileri dönüşümü ve ortam çeşitliliği artışı sadece bireyselleştirme ve daha geniş kitle profiline hitap etmenin ötesinde, özellikle kar amacı güden kurumlar için rekabet edebilirlik, maliyetleri azaltma, etkin iş gücü kullanımı, kurum içi veya kurum dışı iletişimi güçlendirme, yatırımların geri dönüşü gibi üst düzey yönetime bağlı stratejik kararlar açısından da etkili bir araç haline gelmektedir. Dolayısıyla dijital iletişim kavramına bağlı veri, enformasyon ve bilgi teknolojileri; iletişim disiplini ile bilişim disiplininin entegrasyonu çerçevesinde yeni bilimsel çalışma alanlarına da ihtiyacı arttırmaktadır. Bu çalışmada enformasyon kavramını yakından ilgilendiren dijital iletişimin kar amaçlı kurumların stratejik kararlara etkisi ortaya konmaya çalışılmış, böylece gün geçtikçe ivme kazanan yeni iletişim teknolojilerinin sadece iletişim alanında bireyler veya toplumlar arasında etkili olmadığı, genelde bilinen enformasyon kavramının aslında matematiksel iletişim teorisi ile günümüz dönüşüm süreci geçirdiği açıklanmıştır. Çalışma kapsamında yöntem olarak çeşitli büyük ölçekli firmaların hızlı dönüşüm gösteren kurumsal bilişim sistemlerine uyumlu dijital teknolojilerinin evrimine yönelik iş tecrübelerinin kullanılmasının yanı sıra, büyük ölçekli kamu ve özel sektör kurumlarının ilgili birimleri ile yüz yüze görüşmeler de gerçekleştirilmiş, geniş bir alan yazın taraması sonucu çalışma kapsamına bağlı kalmaya özen gösterilmiştir. Ayrıca söz konusu çalışmanın dijital, enformasyon, bilişim, bilgi çağı gibi nitelendirmeler ve tanımlar ile karşımıza çıkan içinde bulunduğumuz teknoloji bağımlı dönemin EİT açısından belirgin kuramsal bir alt yapısının oluşturulmasına katkı sağlayacağı da düşünülmektedir.

Information and Communication Technologies(ICT) enable enterprises, organizations, and individuals to facilitate their business and/or communication processes and activities. Even though using digital communication tools such as Web sites, blogs, social media networks, smart phone applications, etc. by individuals or societies seems easier and low-cost particularly in comparison with big-scale enterprises or organizations, this situation causes several issues especially about establishing infrastructure, providing security, financing and managing Information Systems from the viewpoint of the enterprises. The scope of this study is determining utilization of digital communication tools and technologies in terms of enterprise strategies indicated prospective goals of a corporation in the long term although it is hard to follow rapid development of ICT and digital communication tools. Therefore, the study aims to theorize a framework of the effects of today's digital communication depended on ICT systems and discuss its importance as a business strategy with regard to forecasting long-term results towards not only inland but also global markets and competition among other rivals by using these digital technologies. Previous scientific studies and relevant literature were examined besides using business experiences in big-scale companies and also several interviews with corporate managers as study methods in accordance with the aim of the study. Thus, this study might provide contribution to not only dislipcines of communications and information sciences but also business world and might support to predict results of forward digital technologies by considering speed of ICT development and advance.
Digital Communication As An Enterprise Strategy