Respect and Trust in Organizations:_x000D_ A Research About Their Effect on Job Satisfaction - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Most organizations aspire to employee satisfaction, but only some can reach this goal. For this reasonthe human resources professionals need to have a better understanding about the factors that can boostemployee satisfaction. The findings of employee surveys revealed that treating the employees in a respectful manner is the very first antecedent of job satisfaction, whilst trust between employees and seniormanagement was among the top five. This study investigates the relationship between respect and trustin organizations and their relationship with job satisfaction of the employees. The research was conducted in Istanbul by using convenient sampling method on 369 participants working in different sectors. According to the results of the research, respect in organizations has a positive effect on trust, whileboth respect and trust positively affect employees’ job satisfaction. The findings also revealed that trustin organizations fully mediates the relationship between respect in organizations and job satisfaction ofthe employees.

Birçok örgüt çalışanların iş tatmini konusunda uğraş veriyor olmakla birlikte, sadece bazıları bu hedefe_x000D_ ulaşabilmektedirler. Bu nedenle, insan kaynakları profesyonellerinin çalışanların iş tatminini artırabilecek unsurlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaları önemli bir konu teşkil etmektedir. Yapılan anketler, tüm çalışanlara saygılı davranmanın iş tatminine en çok katkıda bulunan unsur olduğunu,_x000D_ çalışanlar ve üst düzey yönetim arasındaki güveninse ilk beş unsurdan biri olduğunu ortaya koymaktadır. Bu çalışma örgütlerde saygı ve güven arasındaki ilişki ve onların çalışanların iş tatmini ile_x000D_ ilişkisini incelemektedir. Araştırma İstanbul’da çeşitli sektörlerde çalışan ve kolayda örnekleme yöntemiyle seçilen 369 katılımcı ile gerçekleştirilmiştir Araştırma sonuçları, örgütlerde saygının örgütlerde_x000D_ güven üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu; bununla birlikte hem örgütlerde saygı, hem de örgütlerde_x000D_ güvenin çalışanların iş tatmini üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu ortaya koymaktadır Sonuçlar aynı_x000D_ zamanda örgütlerde güvenin örgütlerde saygı ve iş tatmini arasındaki ilişkide tam aracı rolü olduğunu_x000D_ ortaya koymaktadır._x000D_
Örgütlerde Saygı ve Güven: İş Tatmini Üzerindeki Etkileri Hakkında Bir Araştırma