Sâfî Dîvân (İnceleme-Metin-Çeviri-Açıklamalar-Dizin-Tıpkıbaskı) - TAŞ, HAKAN (Harvard University, 2022)
Eser, dört bölümden oluşmaktadır: Birinci bölümde, şairin hayatı ve edebî kişiliği üzerinde durulmuştur.İkinci bölüm metin ve çeviriye ayrılmıştır. Metin, bilinen iki yazma üzerinden tesis edilmiştir. Döneme ait mecmualar taranmış, yazmada olmayan şiirler metne dâhil edilmiş, yazmada olan şiirler ise farklarıyla birlikte gösterilmiştir. İkinci bölümde metin yayımının yanı sıra çeviriye de yer verilmiştir. Beyitler elden geldiğince anlaşılır bir hâlde günümüz Türkçesine aktarılmaya çalışılmıştır. Çeviride kimi yerlerde eğik çizgi (/) işaretiyle ikinci anlama geçişler belirtilmiştir. Üçüncü bölüm metindeki kimi noktaların açıklamalarıdır. Açıklamalarda ana kaynaklardan bilgiler derlendiği gibi zaman zaman öbür şairlerin konuyla ilgili benzer söyleyişlerine de yer verilmiştir. Bu bölüme ayrıca \"Açıklamalar Dizini\" eklenmiştir. Dördüncü bölüm \"Dizin\"e ayrılmıştır.
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Social Sciences and Humanities; Sosyal Bilimler (SOC); Social Sciences (SOC)