tarihselliği içinde 'liberal şiddet' ve görünümleri - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Bu çalışma, liberalizmin zaman içinde çeşitlenen görünümünün ortaya çıkardığı yanılsa-Tolga Tören**maları tartışma amacı gütmektedir. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, Fransa'da burjuvazinin gelişimi, Fransız devrimi ve bu süreçte Fransa'da açığa çıkan 'liberal şiddet' ele alınmaktadır. İkinci bölüm, İngiltere'de yaşanan sanayi devrimine, klasik politik ekonomiye ve 'liberal şiddet'in bu coğrafya ve dönemdeki görünümüne ayrılmıştır. Çalışmanın üçüncü bölümü, yukarıda yaşanan süreçlere Karl Marx tarafından verilen yanıta ayrılırken, dördüncü bölümde ise ekonomi politik kavramından ekonomi kavramına geçişin arkasında yatan tarihsel nedenler ele alınmaktadır. Çalışmada, tarihsel bir perspektiften hareketle, liberalizmin siyasal neoliberalizmin ise iktisadi özgürlükleri imlediği algısının gerçeği yansıtmadığı, liberalizm-neoliberalizm ayrımının gerçek olmadığı, tersine, aynı paranın iki yüzü olduğu argümanı dile getirilmektedir.

This study aims to discuss the illusions that varying appearances of liberalism in different historical periods reveals. The study consists of three chapters. In the first chapter, the development of the bourgeoisie in France, the French Revolution and the 'liberal violence' seen in that period in France are dealt with. The second chapter is devoted to the industrial revolution taking place in the England, classical political economy and 'liberal violence' of the period in the same geography. While the third chapter of the paper is devoted to response by Karl Marx to the developments mentioned above, in the fourth chapter, historical reasons of the transition from the term 'political economy' to the term 'economics'. In the paper, from a historical perspective, the idea that liberalism means political freedom while neoliberalism means economical freedoms is criticized. In this context, the paper argues that liberalism and neoliberalism are two sides of the same coin.
'Liberal Violence' and Its Appearances within Their Historicity
Keywords: Siyasi Bilimler