Yeni Bir Ödeme Şekli Olarak Banka Ödeme Yükümlülüğü BÖY (Bank Payment Oblıgatıon BPO) - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Dış ticaret, çok eski çağlardan bu yana süre- gelen bir kavramdır. Tarihsel süreçte başta trampa yani takas yöntemiyle başlayan bu olgu insanlığın ve teknolojinin gelişmesiyle ülkeler arasındaki sı- nırları ortadan kaldırarak çok kolay bir hal almış- tır. Dış ticaret, gelişimiyle birlikte ve paranın da icadıyla finansman eksikliği hisseden taraflar için ödeme şekillerini beraberinde getirmiştir. Ödeme şekilleri; peşin ödeme, mal mukabili ödeme, vesa- ik mukabili ödeme, kabul kredili ödeme ve akre- ditiften oluşmaktaydı. Fakat artık günümüz koşul- larına ve teknolojiye bağlı olarak geliştirilen Banka Ödeme Yükümlülüğü BÖY (Bank Payment Obli- gation - BPO) ödeme şekillerine dâhil olmuştur. BPO, özet olarak bankalar aracılığıyla bir bil- gisayar yazılım programı üzerinden alıcı ve satıcı bilgilerinin otomatik olarak eşleşerek herhangi bir fiziki evrak kontrolü gerektirmeden ticaretin ger- çekleşmesini sağlayan yeni bir ödeme şeklidir.

Foreign trade is a concept that has been pre- sent since ancient times. In history, this phenome- non that started with barter method has elimina- ted the borders between countries and become very easy with the advancements in technology and humanity . Foreign trade, along with its development and the invention of money, has brought with it also the payment methods for parties which need fi- nancing. Payment methods have consisted of cash payment, cash against goods, payment aga- inst documents, acceptance credit and letter of credit. However, currently the Bank Payment Ob- ligation (BPO) that has been developed according to the current conditions and technology has been included in payment methods. In summary, BPO is a new payment method that automatically matches the buyer and seller information on a computer software via banks and allows for trade to take place without requi- ring any physical document control.
BANK PAYMENT OBLIGATION (BPO) AS A NEW PAYMENT METHOD
Keywords: İşletme Finans; İşletme