Almanya'da Yaşayan Türk Göçmenlerin Aile Değerleri - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Özet-Bu araştırmada Almanyada yaşayan Türk göçmenlerin aile değerleri incelenmiş- tir. Çalışma tarama modeline uygun bir şekilde yapılandırılmıştır. Araştırmanın çalışma grubu Almanyada yaşamını sürdüren 187 kişiden oluşmaktadır. Yaşları 18 ile 72 ara- sında değişen katılımcıların 135i kadın ve 52si erkektir. Aile, değerlerin ve kültürel özellikleri öğrenilmesi ve aktarılması konusunda en temel kurumdur. Almanyada ya- şayan Türk ailelerin değer özelliklerinin ve eğilimlerin belirlenmesi ve bu değerlerin hangi şartlardan etkilendiğinin ortaya koyulması kültürel özelliklerin devamlılığı konu- sunda politikalar geliştirilmesine yardımcı olabilir. Araştırma erken yaşta evlenme ve
Family Values of Turkish People Living in Germany
Keywords: Aile Çalışmaları; Sosyal Çalışma; Sosyoloji