Halkla ilişkiler ve dil - Yarkın, İlkmut (My University, 2002)
Halkla İlişkiler bir kurumun hedef kitleleri ile sağlıklı iletişim ve karşılıklı anlayış kurmasını ve sürdürmesini sağlar. Bu amacına ulaşmak için yazılı, sözlü ve görsel araçlardan yararlanan halkla ilişkilerin temeli iletişime dayanır. Bir kaynak ve bir alıcı arasında mesaj alışverişini içeren iletişim sürecinde en önemli öğe kullanılan dildir. Kaynak iletmek istediği mesajı kodlarken dilden faydalanmakta ve kullandığı dil unsurları alıcının zihnindeki kavramsal çerçeveye uygunsa, alıcı kodu başarılı bir biçimde çözmekte ve iletişim başarılı olmaktadır. Halkla İlişkiler ve Dil konusunda yürütülen tez çalışmasının amacı dil kavramının halkla ilişkiler açısından incelenmesi ve bu kavramla bağlantılı olarak gösterge, anlambilim, sosyolinguistik, pragmatik kavramlarının halkla ilişkiler açısından önemini vurgulamaktır. Tez çalışmasında halkla ilişkilerin ve halkla ilişkiler araçlarının tanımı yapıldıktan sonra, bu disiplinin pazarlama kavramı ile ilişkisi ve dilin pazarlamada bir anlam değişimi aracı olarak nasıl kullanıldığı açıklanmıştır. Daha sonra dil temel bir iletişim aracı olduğu için iletişim kavramı incelenmiş, dil ve alt kavramları, mesaj hazırlama ve hedef kitle kavramları açıklanmıştır.
Keywords: Halkla ilişkiler; Halkla İlişkiler