YATIRIMCI DUYARLILIĞI TEMSİLCİLERİ VE SERMAYE GETİRİLERİNİN TAHMİNİ - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Yatırımcı duyarlılığı davranışsal modellerin dayandığı temellerden biridir. Bu modeller, klasik teorilerin aksine duyarlılığa konu olan irrasyonel yatırımcıların piyasada aşırı ya da düşük değerlemelere yol açtığı, dolayısıyla fiyatların dengeye gelemediğine ilişkin ampirik bulgular sunmaktadır. Yatırımcı duyarlılığı, piyasadaki yatırımcıların ya da işlemcilerin eldeki bilgiler ile açıklanamayan inanışları olarak bilinmektedir. Duyarlılığın etkileri bu nedenle ilgi çekmektedir. Sermaye getirilerini tahmin eden modellere uygulanan testler bu etkileri ölçmek için uygundur. Bu çalışmada yatırımcı duyarlılığı olarak kullanılabilecek ölçütler ortaya konmuş ve bu ölçütleri temsil eden göstergelerin duyarlılığı ifade etmedeki başarısı tartışılmıştır. Temsilciler hakkında geniş bir literatür taraması sunan çalışmada, ayrıca yoğun olarak kullanılan kapalı uçlu yatırım fonu iskontosu, Baker ve Wurgler bileşik duyarlılık endeksi ile tüketici güveni ve duyarlılığını gösteren anketlere detaylı yer verilmiş ve getiriyi tahmin etme güçleri tartışılmıştır. Bu çalışma ile yatırımcı duyarlılığı ölçütü seçiminde araştırmacılara yol gösterilmesi amaçlanmaktadır

Investor sentiment is one of the base on which behavioral models ground. Contrary to classical theories, these models offers empricial findings that irrational investors lead to over- or under-reactions, hence prices do not come back to fundamental levels. Investor sentiment is known as the unexplained beliefs of investors/traders in the market by facts in hand. Effects of sentiment is attractive therefore. Return predictability tests are convenient to measure these effects. In this study, we document a number of sentiment measures and argue the success of the representative indicators in terms of representing sentiment. This study that offers deep literature survey about sentiment proxies, reports closed-end fund discounts, Baker ve Wurgler composite sentiment index and surveys about consumer confidence/sentiment in detail, and argue their predictive powers in return predictability. We aim to guide researchers in choice of investor sentiment proxies
INVESTOR SENTIMENT PROXIES AND PREDICTABILITY OF EQUITY RETURNS