AVRUPA BİRLİĞİ TEMEL HAKLAR AJANSI’NA DAİR SİSTEMSEL EKSİKLİKLER - (:unkn) unknown (My University, 2018)
10 yılı geride bırakan Temel Haklar Ajansı (Ajans) Avrupa Birliği’nin (AB) özel olarak temel haklar konusuyla müştagil yegâne kurumu olarak karşımıza çıkmaktadır. Ajans AB’nin organ, kurum, ofis, ajanslarına ve AB hukukunuuygularlarken Üye Devletlere, temel haklara uyulması hususunda, temel haklara ilişkin olarak yardım ve uzmanlık sağlama amacı doğrultusunda görevlerini yerine getirmektedir. Faaliyete başladığı 2007 tarihinden itibaren görüşleri, raporları, sonuçları, el kitapları, anket şeklindeki araştırmaları ve benzeri çalışmaları ile AB çapında temel haklar konusuna eğilen Ajans, kuruluş aşamasından başlamak üzere birçok eleştirinin odak noktası olmuştur. Bu eleştirilerden bazıları, kuruluşunun akademik bir fikir olarak ortaya atıldığı 90’lı yılların sonundan günümüze kadarhala varlığını sürdürmektedir. Makalenin ana teması, söz konusu eleştiriler kapsamında Ajans sistemindeki eksikliklerin tespitidir.

The European Union Agency for Fundamental Rights (FRA), which was established 10 years ago, is the only body of the European Union, which is concerned specifically with fundamental rights issue. The Agency provides to the EU institutions, bodies, offices and agencies and its Member States, when implementing EU law, assistance and expertise relating to fundamental rights issues in order to support them when they take measures or formulate courses of action within their respective spheres of competences in order to fully respect fundamental rights. Since its inception in 2007, the Agency, which deals with fundamental rights across the EU through its opinions, reports, handbooks, surveys and similar works, has confronted many critics. Some of them have survived until now. The focus of the manuscript, within the context of such critics, is to identify deficiencies in the system of the Agency.
Deficiencies in the System of the European Union Agency for Fundamental Rights
Keywords: Hukuk