Toplumsal dönüşüm ve medya: Televizyona karşı doğa - (:unkn) unknown (My University, 2011)
‘Toplumsal Dönüşüm ve Medya: Televizyona Karşı Doğa’  başlıklı bu makale  ‘Toplumsal Dönüşümler ve Medyada İzleyici  Katılımı’  isimli izleyici araştırmasından bir kesit vermektedir. Araştırmanın bu makalede sunulan kısmı, temel olarak,  araştırmacının 23 yıl önceki doktora tezinin (televizyon izleyen ve izlemeyen köylerin toplumsal değişim açısından  karşılaştırılması) verilerinin yeniden yerinde gözlenmesi ve değerlendirilmesiyle oluşmuştur. Saha araştırmasının yapıldığı  köylerdeki gündelik pratik, yoğun bir televizyon izleme alışkanlığına olanak vermez. Öte yandan medyalanmış bir dünyadan  kaçışın olmadığının göstergeleri her yerdedir. Bu makalede, toplumsal değişim ve dönüşümlerin medya aracılığıyla  aktarılması, yansıtılması, temsili, kısaca yeniden oluşturulması sürecinin, televizyon izleme bağımlısı olmayanlar tarafından  nasıl yaşandığının sorgulanması amaçlanmaktadır.

‘Social Transformation and Media: Nature Against Television’  is based on a wider audience research named  ‘Social  Transformations and Audience Participation in Turkish media’  and is focused mainly on the contrast of television and rural  daily life. This part of the research has the findings of the update of a field research at villages on the relation between TV  viewing and social change which was the main issue of the writer’s doctorate thesis 23 years ago. A new visit to the villages  after all those years gave chance to compare the social transformation of daily practices in a mediated society. The aim of this article is to interrogate how the process of representation and reproduction of social transformation and social change in  media is taking place at the rural life where the villagers are just light viewers of television.
Social transformation and media: Nature against television
Keywords: Film, Radyo, Televizyon; Siyasi Bilimler