Merkezi tıp eğitimi sınavı (METES) - (:unkn) unknown (My University, 2007)
Tıp ve eğitim bilimlerinde görülen gelişmelerle tıp eğitimi programlarının yeniden yapılandırıldığı yeni süreçte, eğitim çıktısının (ürünün) karmaşık kazanımlar (performans) şeklinde belirlendiği işe dayalı (task-based) kompleks öğrenme/ öğretim modelleri ön plana çıkmaya başladı. Bu dönüşüme paralel olarak ölçme-değerlendirmede de, bilgi, beceri ve/ veya tutumu ayrı ayrı değerlendiren ölçme-değerlendirme yöntemlerine, bütüncül yaklaşımlar benimsenerek performansa ve yeterliliğe dayalı alternatif değerlendirme yöntemleri eklendi. Son yıllarda gelişmeler ışığında ülkemizdeki tıp eğitimi programları, amaç öğrenim hedeflerinden ölçme-değerlendirme yöntemlerine kadar tüm bileşenleri ile gözden geçirilmeye başlandı. Bu çerçeveden bakıldığında, sadece bilişsel alan hedeflerinin değerlendirildiği mevcut Tıpta Uzmanlık Sınavının yetersizliği nedeniyle bu yönde yeni arayışlara gidilmeye başlandı. Bu amaçla, Merkezi Tıp Eğitimi Sınavı ile ilgili rapor hazırlanarak ………… Tıp Fakültesi Araştırma Planlama Koordinasyon Kurulunda tartışıldıktan sonra Üniversitelerarası Kurul’a sunuldu. Tüm tıp fakültelerinin katılımıyla, konu ile ilgili tartışmaları yaygınlaştırmak amacıyla söz konusu rapor bu metinde değiştirilmeden verildi.

As a result of new developments in the fields of medicine and of education, a report was drawn up by the Marmara University, School of Medicine, Committee of Investigation, Planning and Coordination of undergraduate medical education. This report was presented to the Council of Higher Education, Interuniversity Council.
National medical education board
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları