Türk sigorta sektöründe ölçek ekonomilerinin rekabete etkisi - Dumanoğlu, Pınar (My University, 2017)
Günümüzde artan küreselleşme eğilimi, kaynakların etkin kullanımını, teknolojiyi ve yenilikçiliği teşvik eden rekabetin önemini her geçen gün daha fazla arttırmaktadır. Bu nedenle firmalar daha fazla piyasa payı ve kâra sahip olmak için yüksek rekabet gücü elde etmeye çalışırlar.

Today, increasing globalization tendency increase the significance of competition which efficient use of resources encourages, technology and innovation. For this reason, firms attempt to obtain high competitive power in order to get greater market share and more profit.
Keywords: Bankacılık ve sigortacılık; Competitiveness; Economies of Scale; Ölçek ekonomileri; Rekabet Insurance; Sigorta; Sigorta sektörü; Türkiye