Piridin halkası taşıyan bazı yeni üre ve karbohidrazid türevi bileşiklerin sentezi, yapı aydınlatması ve biyolojik aktivitelerinin incelenmesi - Tok, Fatih (My University, 2018)
Bu çalışmada PARP (Poli ADP-Riboz Polimeraz) enzim inhibitörü olmasıdüşünülen yeni moleküller tasarlanmış, sentezlenmiş ve çeşitli kanser hücre hatlarınakarşı etkinliklerinin incelenmesi amaçlanmıştır.

Purpose: In this study, it was aimed that potential PARP (Poly ADP-ribosepolymerase) enzyme inhibitors were designed and synthesized. Synthesizedcompounds were evaluated their possible anticancer activities on different cancer celllines.
Keywords: Cancer; carbohydrazide; Chemistry, Pharmaceutical; Drug therapy; Inhibitors; İlaç tedavisi; İnhibitörler; Kanser; karbohidrazit; Kimya, Farmasötik; PARP-1 inhibitors; PARP-1 inhibitörleri; Tedavide kullanım; Therapeutic use; urea; üre Cancer