Ünsal Oskay’ın Walter Benjamin üzerine çalışmaları - Avcı, Artun (My University, 2015)
Bu çalışmanın konusunu, Ünsal Oskay’ın Benjamin üzerine yazdığı metinler oluşturmaktadır. Çalışma, Oskay’ın metinlerini, ardındaki metodolojik bağlamı göz önünde tutarak okumayı amaçlamaktadır. Ayrıca Oskay’ın çalışmaları, Benjamin’in ne dediğini ve ne söylediğini anlamak için yöntemini anlamanın önemli olduğuna dikkat çekmektedir. İlk bölümde Oskay’ın Benjamin’in yaşam öyküsünü, bilgi ve yöntem kuramını anlattığı metinleri tartışılacaktır. İkinci bölümde Oskay’ın Benjamin’in tarih kavramı üzerine yaptığı çalışmalar irdelenecektir. Son bölümde de Oskay’ın Benjamin’in “Pasajlar” (Das Passagen-Werk) yapıtını nasıl yorumladığı tartışılacaktır. Son bölüm, Benjamin’in metninde olduğu gibi fragmanlar halinde Oskay’ın yorumlarını aktarıyor. Çalışma, Oskay’ın Benjamin üzerine çalışmalarının kültürel ve iletişim çalışmaları alanına yaptığı katkıyı ortaya koymayı hedefleyerek sonlanacaktır.
Ünsal Oskay’s anthology on Walter Benjamin
Keywords: Ünsal Oskay, Walter Benjamin, Flâneur, Pasajlar, Modernizm