İMBK'de işlem gören ticari bankaların karlılığını etkileyen faktörler - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Bu çalışma İMKB'de 2005-2010 yılları arasında işlem gören ticari bankaların karlılık performanslarının, mikro ve makro ekonomik ölçütler kullanılarak analiz edilmesini amaçlamaktadır. Performans ölçütleri olarak aktif karlılığı, özsermaye karlılığı ve net faiz marjı alınmıştır. Panel veri analizi kullanılarak elde edilen bulgular hem mikro faktörlerin hem de makroekonomik faktörlerin ticari bankaların karlılığını belirlemede etkili olduğunu ortaya koymaktadır.

The objective of this paper is to analyze macroeconomic and bank specific determinants of profitability performance in İSE (İstanbul Stock Exchange) between the years 2005-2010. Performance factors adopted are return on assets, return on equity and net interest margin. Panel data analysis is applied. According to the results, bank performance is mostly affected by both microeconomic and macro-economic factors.
Factors affecting profitability of trading commercial banks in ise
Keywords: İşletme