Türkiye'de Yerel Vergi Yönetimi - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Bu makalede Türkiye'de yerel vergi yönetimi konusu ele alınmıştır. Vergi yönetimi, vergi konulmasıyla başlayıp verginin tahsilatına kadar devam eden geniş ve çok boyutlu bir süreçtir. Bu nedenle birbiriyle bağlantılı birçok aşamayı ve çok sayıda aktörü bünyesinde barındırabilmektedir. Makalede öncelikle vergi yönetimi kavramı, ilkeleri, aktörleri ve vergi yönetim modelleri hakkında genel açıklamalara yer verildikten sonra Türkiye'de yerel vergi yönetimi şu açılardan ele alınmaktadır: 1)Yerel vergilerin özellikleri, ilkeler ve yasal çerçeve, 2)Yerel vergi yönetiminin aktörleri, 3)Yerel vergi yönetiminin aşamaları. Makalede son olarak Türkiye'de yerel vergi yönetiminin bünyesinde bulundurduğu sorunlar tartışılmakta ve etkin bir yerel vergi yönetimi için öneriler geliştirilmeye çalışılmaktadır

In this article, the matter of local tax administration in Turkey is discussed in detail. Tax administration is a broad and multi-dimensional process which starts with imposing taxes and continues through the tax collection. Because of this reason, it contains many stages and actors related to each other. In the article, first of all the concept of tax administration, principles, actors and tax administration regimes are considered in a broad perspective and then local tax administration in Turkey is examined as follows: 1)Characteristics of local taxes, principles and legal framework, 2)Actors of local tax administration, 3)Phases of local tax administration. In conclusion, the problems contained within the Turkish local tax administration are discussed and suggestions for efficient local tax administration are developed within this article
Local Tax Administration in Turkey
Keywords: İşletme Finans; İktisat; Tarih; Beşeri Bilimler; İşletme; Kamu Yönetimi