2000 sonrası ortadoğu ülkelerinde bilgi ekonomisi - Gezgin, Fatih (My University, 2011)
2000 Sonrası Ortadoğu Ülkelerinde Bilgi Ekonomisi 2. Dünya Savaşı’ndan günümüze yaşanan Teknolojik gelişmeler, uluslararası alanda ticari ilişkileri hızla arttırmıştır. Ülkeler arasındaki uzaklığın ortadan kalkması küreselleşmeye sebep olmuştur. Dünya pazarının daha şeffaf hale gelmesi, rekabet ortamını daha da arttırmıştır. Rekabetten sıyrılmanın yolu olarak görülen bilgi teknolojileri ürün ve hizmetlerinin ticareti ülkeler adına geleneksel ticari ürün ve hizmetlerden daha fazla katma değer sağladığı görülmüştür. Ancak bunu katma değeri sağlamak için gerekli olan sosyal, ekonomik ve kurumsal altyapının eksiksiz kurulması gerekmektedir. Bilgi Ekonomisi olarak adlandırılan bu yeni ekonomik sistem, Ortadoğu ülkeleri ve diğer gelişmekte olan ülkeler adına ekonomik kalkınma için önemli bir çıkış yolu olarak gösterilmektedir.

Knowledge Economy in Middle East Countries After 2000 Since 2nd world war happened, technological improvements has increased international relations between countries in terms of trade. Disappearing distance of countries has caused globalization. Competition has been increased by the world's marketting more transparent. It has been observed that to be able to get through the competition, information technology products and services have provided more profit than conventional products and services in those trading countries. However, in order to be able to provide that profit, required social, economical and institutional structure should be provided. This new economical system that is named Information Economy is seen to be a very essential way out to improve the economies for a country especially Middle East countries and improving countries.
Keywords: Bilgi Ekonomisi_Ortadoğu; Ortadoğu