İlköğretim Düzeyi 1. ve 2. Sınıf Çocuklarına Yönelik Başlangıç Düzeyinde Yeni Bir Piyano Öğretim Tekniğinin Geliştirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2017)
İnsan eğitiminde sanat eğitiminin yeri önem taşımaktadır. Sanat kollarından, Müzik Eğitiminde de Piyano Eğitimi, verimli olması ve psiko-motor hareket sisteminin kavranması açısından, erken yaşlarda verilmesi planlanmıştır. Piyano eğitimine başlangıç yaşı, verilme şekli ve kullanılan materyallerin tam anlamı ile öğretimi, özellikle ileride ihtiyaç duyulacak ve temelin doğru oluşturulması için çok önem arz eden bir süreç olarak düşünülmektedir. Bu sürecin en önemli ögeleri aile, eğitimci, eğitimcinin kullandığı piyano metotları ve uyguladığı yöntemlerdir. "Öğretmen yetiştiren eğitim fakültelerindeki, piyano derslerinde bu konu gerektiği kadar incelenebilmekte midir?" sorusu, bu nokta ile çok önem taşımaktadır. Bu yüzden, YÖK programı ve ilgili derse ait, ders içeriklerini iyi inceleyip, doğru bir yöntem ve ders işleme şekli oluşturulması hedeflenmesi ve her öğretmen adayına bu bilgiler, her gördüğü çalgı doğrultusunda aynı önemle verilmesi planlanıp uygulanması düşünülmektedir. Bu bağlamda, bu araştırmada, betimsel araştırma modeli kullanılmış olup, tarama modeli yöntemi ile kullanılmakta olan yöntem örnekleri incelenmiş, ders içerikleri ve uygulamaları arasındaki farklar ortaya konmuştur. Ayrıca deneysel olarak oluşturulmuş eserlerin uygulandığı örnekler 10 çocuk üzerinde bir aylık bir süreçte denenmiştir. Bu araştırmanın; bu ve benzeri konularda, daha sonraki araştırmalara ışık tutacağı ve bir fikir verebileceği düşünülmektedir

The importance of art education in human education is of capital importance. Piano education is planned to be given at early ages in terms of productivity and perceiving motor skill system in music education. Age of onset for piano education, the way it is given and proper teaching of the materials used is considered to be a very important process for creating the correct corner stones of the skill which will be needed especially in the future. The most important elements of this process are The Family, The Educator and his methods and techniques. The question of “Is this topic examined as much as necessary in the piano lessons in Education Faculties?” is of capital importance. Therefore, it is aimed that the content of the curriculum of the YÖK program and the related course should be examined well and a correct method and method of course processing should be formed and it should be planned and applied to each teacher candidate with the same importance concerning other instruments as well. In this context, a descriptive research model was used in this research, by using the survey model method, the differences between course contents and applications were revealed. In addition, examples of experimentally constructed artifacts were tested over a period of one month on 10 children. This research has been carried out with the idea that it can shed light on further researches and give an idea for similar cases
Development of a New Piano Teaching Technique at Beginning Level for 1. and 2. Grade Children in Primary Schools
Keywords: Sanat; Eğitim, Eğitim Araştırmaları; Eğitim, Özel; Müzik