Türkiye'de 1986-2002 yılları arasında Hristiyan olan Müslümanlar üzerine bir inceleme - Canbolat, Süreyya (Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2004)
Makale Türkiye'de hıristiyan olan müslümanlar üzerine yapılmış bir araştırınayı konu edinmektedir. Araştırmanın örnekiemi İstanbul ve Diyarbakır'dan seçilmiş ve araştırma anket yoluyla gerçekleştirilmiştir. Makale, hıristiyan olan bu kişilerin sosyal, bireysel ve dini arkaplanlanru vererek onlann Hıristiyanlığı seçmesinin nedenlerini ortaya koymaya çalışmaktadır.
Keywords: Din Değiştirme, Müslüman Türkler, Din Değiştirme Motifleri, İhtida, Mühtedi, Hidayet, İrtidat