Elektronik ortamda müzakerenin karar davranışı üzerindeki etkileri - Kocabaş, Türker (My University, 2005)
Soyadı: Türker KOCABAŞ letme netim ve Organizasyon Prof. Dr. İnci ARTAN ERDEM Tez Türü ve Tarihi: Yüksek Lisans – Mart 2006 zakere,Elektronik veri değişimi ,Müzakere, Elektronik ortam

ELEKTRONİK ORTAMDA MÜZAKERENİN KARAR DAVRANIŞI ÜZERİNDE ETKİLERİ Müzakere gücün, kaynakların ve taahhütlerin sosyal bir iletişim ve etkileşim içinde yürütüldüğü bir süreçtir. Anlaşma zeminin arandığı bu süreç müzakerecilerin özelliklerine, probleme müzakerenin içeriğine yoğunlaşmıştır. Önemli kararların bir çoğu insanların kısıtlı kaynakları kullanmak ve paylaşmak olduğundan dolayı müzakere edilir.İş yaşamında teknolojinin giderek yaygın olarak kullanılmasıyla birlikte ticaretin etkin ve verimli olması için elektronik ortam kullanımı artma eğilimindedir.Elektronik ortamda müzakerecilere verilecek destek günümüzün elektronik ticareti için en önemli konulardan biridir. Bununla birlikte yapılan birçok düzenleme otomatizasyon üzerine yoğunlaşmışken elektronik ortama yönelik az sayıda tasarıyla karşılaşılmaktadır. Elektronik müzakere sistemleri müzakere süreci içerisinde farklı roller üstlenebilirler. Bunlar taraflar arasında iletişimin kurulması, müzakereciye karar desteğinin sağlanması, taraflara anlaşma zemininin bulunması için yardımcı olurken bazı fonksiyonlarında otonom olarak sağlanmasıdır. Bu tezin genel hatları itibariyle bulmaya çalıştığı elektronik ortamda müzakerenin karar davranışı üzerinde etkileridir. Elektronik ortamda müzakere modeli müzakerecilere stratejilerinin, taktiklerinin ve özel hareketlerin seçimleri arasında uyum sağlamalarına yardımcı olur. Bu bir çok işlemin otomatik hale getirilirken çok az sayıda çabanın elektronik müzakere tasarımına yöneldiği bir durumdur. Bu çalışmada elektronik ortamında müzakere sürecinin içerisinde müzakerecilerin tercihleri bulunmaya çalışılmıştır. Name and Surname: Türker KOCABAŞ Field: Business Administration Programme: Management and Organisation Supervisor: Prof. Dr. İnci ARTAN ERDEM Degree Awarded and Date: Master – March 2006 negotiation, Negotiation ,E-media ABSTRACT THE EFFECTS OF E-MEDIA USAGE ON NEGOTIATORS CHARACTERISTICS Negotiation is a process of social interaction and communication that involves distribution and redistribution of power, resources, and commitments. This process is structured on the negotiators’ characteristics, the problem and the context in which an agreement is sought. Many important decisions have to be negotiated because people need to share and distribute scarce resources. With the expanding usage of technology in business, organisations tent to use electronic media to make their business transactions effective and efficient. Support for negotiations in electronic markets is one of the primary issues in today’s e-commerce research. Whereas most activities are focused on automation aspects, only few efforts address the design of electronic negotiations. Electronic negotiating systems can have several roles in the negotiation process, including facilitating communication between the parties, providing decision support to the individual negotiator, aiding the parties in their search for agreements, and undertaking some or all activities autonomously The frame work of this thesis is to find out the effects of e-medıa usage on negotıators characteristics . Negotiating in e-media model provides the framework and helps the negotiators to orient themselves in their selection of strategies, tactics and specific activities. Whereas most activities are focused on automation aspects, only few efforts address the design of electronic negotiations. In this work
Keywords: Yönetim Ve Organizasyon