Kitle iletişim aracı olarak internetin etkinliği ve reklam uygulamalarındaki rolü - Öztürk, Eda (My University, 2005)
The internet is a multifaceted and hybrid medium that contains traditional medium's characteristic and it grows so fast. Also internet advertising goes parallel with the growth of internet and as the internet become more mainstream, many companies uses internet for advertising. This research's main goal is try to determine that is the internet advertising contain and enable diverse forms of traditional advertising in it or not and try to determine the effectiveness of internet in branding campaign. For that purpose BMW's internet campaign, which called The Hire, examined because this internet advertising campaign use a new advertising model for internet.

İnternet giderek hayatımızda ağırlığını arttıran, geleneksel iletişim araçlarının özelliklerini içinde barındıran çok yüzlü, melez bir kitle iletişim aracıdır ve hızla gelişmektedir. Buna paralel olarak internetin kullanımı yaygınlaştıkça internet reklamcılığının da şirketler tarafından kullanımı artmaktadır. Bu tezin amacı tıpkı internet gibi internet reklamcılığının da geleneksel iletişim araçlarında yer alan reklamların özelliklerini kendi içinde eriterek melezleşip melezleşmeyeceğini ve markalama kampanyalarının da internette etkin bir şekilde yapılıp yapılamayacağını saptamaktır. Bu doğrultuda bir reklam aracı olarak internette yayınlanan, internet reklamcılığında yeni bir uygulama olan kısa film türündeki, bir otomotiv markası olan BMW'ye ait reklam uygulamaları söz konusu noktaları ortaya çıkarabilmek adına ele alınacaktır.
Keywords: Reklamcılık