Küçük ve Orta Ölçekli işletmelerde bilgi yönetimi ve bir uygulama - Ataman, Sibel (My University, 2002)
Küçük ve Orta Ölçekli İşletme'lerde Bilgi Yönetimi isimli bu çalışmamız giriş ve sonuç bölümlerinin dışında dört bölümden oluşmaktadır. Bu çalışmanın birinci bölümünde küreselleşme, rekabet ve bilgi toplumu kavramları üzerinde durulmaktadır. Bu bölümde bilgi yönetiminin niçin önemli olduğu dünyada yaşanan küreselleşme ve teknolojik gelişmeler ışığında ortaya konmaktadır. Çalışmamızın ikinci bölümünde, bilginin ne olduğu anlatılmakta ve bilgi yönetimine ilişkin kavramların neler olduğu açıklanmaktadır. Bu bölümde ayrıca organizasyonel bilgi yaratımını destekleyen koşullardan ve bilginin sıralanmasındaki temel ilke ve boyutlardan bahsedilmektedir. Çalışmamızın üçüncü bölümünde, küçük ve orta boy ölçekli işletmelere ilişkin genel bir değerlendirme yapılmaktadır. Bu bölümde KOBİ'lerin tanımı yapılmış, KOBİ'lerin genel sorunları ile bilgiye ulaşmada yaşadıkları sorunlarına değinilmiştir. Bu bölümde ayrıca bilgi yönetiminin KOBİ'lerde uygulanma olanakları tartışılmakta ve bu işletmelerin bilgiye ulaşma yolları anlatılmaktadır. Çalışmamızın dördüncü bölümünde, makine sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerde bilgi yönetimine ilişkin bir araştırmaya yer verilmektedir. Çalışma,konuya ilişkin değerlendirmenin yapılması ile son bulmaktadır.
Keywords: Bilgi yönetimi; Büro hizmetleri; Kamu Yönetimi; KOBİLER; Yönetim ve yardımcı hizmetler